Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

Kepirtepe 1976 mezunları Edirne’de buluştu

Kepirtepe Öğretmen okulundan  1976

Kepirtepe Öğretmen okulundan  1976  yılında mezun olan  Eğitimciler Edirne’de buluştu.  1938 yılından 1976 yılına kadar binlerce öğretmen yetiştiren  Kepirtepe’nin son mezunları Edirne’de Sivrikaya tesislerinde bir araya geldi.

Birbirleri ile hasret giderme ve anılarını tazelemek adına her yıl  yılda iki kez bir araya gelen mezunlar  hasret giderdi. Pınarhisar / Yenice ve Şarköy’den sonra Edirne’de buluşan mezunlar  birlikte olmanın heyecanını yaşadı.

Yaklaşık olarak  100 civarında Mezunun katılım sağladığı Edirne buluşmasında bu güzel buluşmayı organize eden öğretmenlerden  Mustafa Erdaş  Kepir ananın kızanları diyerek başladığı konuşmasında; “Kepirtepeli olmanın ayrıcalığına vurgu yaparak bu buluşmaların her yıl hız kesmeden devam etmesi dileğinde bulundu.

  Diğer organizatör öğretmen Nedim Başkan da buluşmaya katılan arkadaşlarına teşekkür ederek, vefat eden 1976 mezunu öğretmen arkadaşlarının isimlerini okudu. Her bir öğretmen “burada” diyerek vefat eden eğitimcileri anmış oldu.  Saygı Duruşu ve istiklal marşının okunmasının ardından Öğretmen okulları marşı hep birlikte büyük bir coşkuyla söylendi. 

Duygu dolu anların yaşandığı buluşmada konuşan Nedim Başkan bu buluşmaların düzenli olarak her yıl farklı yerlerde yapılacağını söyledi. Kepirtepeli mezunların birbirine bağlılığının tüm hayat boyunca devam edeceğini ifade eden Başkan, organizasyonun gerçekleşmesinde emeği geçen Mustafa Erdaş, Kani Reşat Gökalp, Hüseyin Ertürk, Nevzat Dinçer, Oğuz Pehlivan, Musa Dindar’a teşekkür etti.

Daha sonra Kepirtepe’nin yetiştirdiği Hasan Öztürk (Ozan Berraki), Osman Taşkın, Tuncay İşbilen ve Mehmet Budak’ın icra ettikleri birbirinden güzel türküler ve şarkılar katılanlarca ayakta alkışlandı.   Bu arada 1976 mezunlarının buluşmasına  1976 doğumlu Kepirtepe’li Av. İsmail Hakkı Kurt, KEV Yöneticilerinden İsmail Akın ve Kepirtepelilerin saygı ve sevgisini kazanmış büyük üstat İbrahim Kurnazoğlu’nun da katılım sağlaması dikkat çekti.

Daha sonra oyun havaları ile coşan eğitimciler, Mayıs ayında Şarköy’de buluşmak üzere  vedalaştılar.