Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TÜMKİAD’dan Balkanlara çıkartma

Tüm Kalkınma İş Adamları

Tüm Kalkınma İş Adamları ve Girişimciler Derneği (TÜMKİAD) Edirne İl Başkanı Oğuz Kurum ve beraberindeki heyet Balkanlara çıkartma yaptı. Kurum ve beraberindeki heyet Balkan ülkelerinde belediye başkanları, Balkan Ülkelerinde faaliyet gösteren iş insanları ve sivil toplum kuruluşlarını ziyaret etti.Kurum ve beraberindeki heyet Bulgaristan, Sırbıstan Kosova , Bosna Hersek ve Hırvatistan da çeşitli temaslarda bulundu. Balkan Ülkeleri üniversitelerinde görev yapan öğretim görevlileri ve dekanlarla görüşen Kurum, eğitimine balkan ülkelerinde devam etmeyi düşünen Edirneli gençlerin önünü açabilmek için girişimlerde bulundu. Kurum, “Bizler iş insanları olarak eğitime de elimizden geldiği kadar katkı sunmalıyız. Balkanlardaki iş insanlarıyla buluşmadan önce eğitimcilerle buluştuk. Edirneli gençlerimiz için neler yapabilirizi konuştuk” dedi.

KURUM, EDİRNE İLE BALKAN ÜLKELERİ ARASINDA KÖPRÜ OLDU

Kurum ardından bölgedeki belediye başkanları ile iş insanlarıyla bir araya geldi. Balkan ülkelerini tek tek ziyaret eden Kurum buralarda yaptığı görüşmelerde Edirne ile Balkan ülkeleri arasında köprü olma görevini yerine getirdi. Balkan ülkelerinde Belediye Başkanlarıyla yaptığı görüşmelerde bu bölgelere yapılabilecek yatırımlar hakkında bilgiler aldı. Belediye Başkanlarının büyük ilgisiyle karşılanan Kurum, “Edirne Balkanların anahtarı ve lojistijk olarak mükemmel bir konumda balkanlar da iş insanlarımızın ticareti için çok önemli Buradan edindiğimiz bilgileri ve talepleri üyelerimizle paylaşacağız. Edirneli iş insanlarımızın  Balkanlarda olan iş hacmini daha da geliştireceğine inanıyorum.” dedi.

TURİZM ORTAKLIKLARI KURULMALI

Kurum bu arada Balkan ülkelinde yaptığı görüşmelerde turizm konusunda da Balkan ülkeleriyle iş birliğine gidilmesi kanaatine vardıklarını dile getirerek, “Edirne tarih, doğa ve deniz turizminim bir arada olduğu ender illerimizden biri. Balkan ülkelerinde de bizim ilimize benzer bölgeler gördük. Balkan ülkelerinde yaptığımız görüşmelerde turizm konusunda hem bize hem de onlara faydası olacak şekilde ne gibi çalışmalar yapabilirizi konuştuk.Bölgenin ve ülkemizin ekonomisine katkı verecek projeler hakkında istişarede bulunduk. Bu konular hakkında raporlar hazırlayarak işbirliğimizi yol haritasını belirleyeceğiz” dedi.Kurum’un Balkan ülkelerindeki ziyaretleri hafta boyunca devam edecek.