Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

CHP Edirne İl Başkanı Harika Taybıllı, Fuat Uğur’un Sinem Dedetaş’a Yönelik Cinsiyetçi Söylemlerini Kınadı

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Edirne İl Başkanı Av. Harika Taybıllı, gazeteci kimliği taşıyan Fuat Uğur’un Üsküdar Belediye Başkanı Sinem Dedetaş’a yönelik cinsiyetçi ve aşağılayıcı paylaşımlarını şiddetle kınadı.

Taybıllı yaptığı açıklamada, “Bu ifadeler, yalnızca Sayın Dedetaş’a değil; bu ülkede siyasetten iş dünyasına, akademiden sokağa her alanda emek veren, mücadele eden tüm kadınlara yöneltilmiş bir saldırıdır” dedi.

“Hukuk Önünde Gereken Karşılığı Bulacaktır”

Kadının kamusal alandaki varlığını hazmedemeyen zihniyetle mücadele etmenin toplumsal bir sorumluluk olduğunu vurgulayan Taybıllı, “Bu söylem, Türk Ceza Kanunu ve ilgili mevzuat kapsamında kişilik haklarına ağır bir saldırı niteliği taşımaktadır. Hukuk önünde gereken karşılığı mutlaka bulacaktır” ifadelerini kullandı.

“Kadın Dayanışması ve Hukuk Karşısında Diz Çökecekler”

CHP’li Taybıllı, “Sinem Dedetaş yalnız değildir. Bizler, her türlü cinsiyetçi dili, ayrımcı tutumu ve kadın emeğine yönelik saldırıları reddediyor; dayanışma ve hukuk zemininde mücadelemizi sürdüreceğiz” diyerek, bu tür ahlak dışı ifadeleri kullananların kadın dayanışması ve hukuk karşısında diz çökmek zorunda kalacağını belirtti.

“Kadınlar Susmayacak, Hesaplaşacağız”

Taybıllı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Kamuoyunu, kadınların siyasal ve toplumsal alandaki mücadelesine yönelen her türlü saldırıya karşı ortak ses yükseltmeye çağırıyorum. Kadınlar susmayacak, bu çürümüş ve karanlık anlayışla hukuk ve demokrasi içinde hesaplaşacağız.”

Fuat Uğur’un Paylaşımı Tartışma Yarattı

Gazeteci Fuat Uğur’un sosyal medyada Sinem Dedetaş hakkında yaptığı paylaşım, kadın siyasetçilere yönelik cinsiyetçi söylemlerin yeniden gündeme gelmesine neden oldu. CHP’li kadın siyasetçiler, bu tür saldırılara karşı hukuki süreç başlatacaklarını duyurdu.