Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Uygulamamızı İndir

TİCARET İL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN BAYRAM DENETİMİ

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle

Yaklaşan Kurban Bayramı nedeniyle Edirne Ticaret İl Müdürlüğü şehrin alışverişin yoğun olduğu noktalarda denetimlerini arttırdı.

Ticaret İl Müdürlüğü’nün denetimlerini takdir eden vatandaşlar, Başta Edirne Valimiz Yunus Sezer olmak üzere Ticaret İl Müdürü Mahmut Altun ve ekibine teşekkür ederiz.” dedi.
Kurban Bayramın yaklaşmasıyla birlikte bunu fırsata çevirmek gayesiyle vatandaşımızı mağdur edebilecek usulsüzlüklerin önüne geçmek için özellikle “marketler, alışveriş merkezleri, gıda ve bayramlık ürün satan perakende işletmeler ile semt pazarları nezdinde denetimler sıklaştırıldı. Söz konusu noktalarda Edirne Ticaret müdürlüğü denetim ekiplerince; 6502 Sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun 54. maddesi hükümlerine göre; fiyat etiketi, tarife ve fiyat listelerinde belirtilen fiyat ile kasa fiyatı arasındaki fark olup olmadığı, indirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin indirimli satış fiyatı, indirimden önceki fiyatının tarife ve fiyat listelerinde gösterilip gösterilmediği, indirimli satışa konu edilen mal veya hizmetlerin indirimden önceki fiyattan daha düşük fiyatla satışa sunulup sunulmadığı, ile Perakende Ticaretin Düzenlenmesi Hakkında 6585 sayılı Kanun kapsamında HFA ( Haksız Fiyat Artışı) inceleme ve denetimler yapılarak tespit edilecek aykırılıklar hakkında idari işlemler yapılmaktadır.